Kingsday

Koningsdagfestivals dupe van concert Metallica

Koningsdagfestivals dupe van concert Metallica

Share this page

De twee festivals Oranjebloesem en Kingsland hebben ruzie met de gemeente nu ze te horen hebben gekregen dat ze moeten inkrimpen. De twee Koningsdagfestivals mogen nog maar 20.000 bezoekers naar binnen laten. Oranjebloesem moet zijn eindtijd ook vervroegen.

Normaal gesproken eindigt dat evenement om 21:30 uur, maar moet nu om 20:00 zijn bezoekers al naar buiten zetten. Ook komen er geen vier, maar drie podia op het terrein.

De maatregelen zijn opgelegd door de gemeente omdat het openbaar vervoer de drukte niet zou aankunnen. In de Johan Cruijff Arena treedt Metallica op en dat zorgt voor grote problemen in het treinverkeer.

Ook Kingsland, dat al bijna tien jaar op het RAI-terrein wordt georganiseerd, moet inkrimpen van 35.000 naar 20.000 bezoekers. De eindtijd van dat evenement was al 20:00 uur.

“We zijn al een jaar bezig met de voorbereiding, dus dit is heel vervelend,” zegt de organisatie van Oranjebloesem. “Dat begon eigenlijk al direct na de vorige Koningsdag. Al die tijd waren we gewoon met de gemeente in gesprek en kregen we positieve feedback. Het is nu alsof halverwege de wedstrijd de spelregels worden veranderd.”

Ook Philippe Hes van Kingsland laat weten teleurgesteld te zijn in de gemeente. “Allemaal nota bene door Metallica, dat helemaal niets met Koningsdag te maken heeft.”

“Als evenementenorganisator begrijpen we best dat er door omstandigheden een keer geen plek voor ons is,” zegt Rob Simon van Oranjebloesem. “Dat is vervelend, maar kan gebeuren. Maar in dit geval heeft de gemeente ons maandenlang in the dark gehouden, waardoor we investeringen hebben gedaan die we niet meer terug kunnen verdienen.”

Het festival schrapt dus noodgedwongen een podium en belt meerdere artiesten af. “We hebben geen keus. Anders wordt het terrein veel te groot. Bovendien zijn we altijd uitgegaan van 35.000 bezoekers. Daar hebben we nu al kosten op gemaakt. Kosten die we met 20.000 verkochte tickets niet gaan dekken.”

March 30th, 2023

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.