ADE

Pleinvrees cancelt tickets na aanscherping regels gemeente

Pleinvrees cancelt tickets na aanscherping regels gemeente

Share this page

De organisatie van Pleinvrees heeft op last van de gemeente een deel van de gekochte tickets moeten schrappen.

Op vrijdag en zaterdag vinden twee uitverkochte ADE-evenementen plaats in de Westerunie en de Kromhouthal. Maar mensen die dachten een kaartje te hebben bemachtigd, kunnen bedrogen uitkomen.

“Naar aanleiding van recent uitgegeven richtlijnen van de Gemeente Amsterdam met betrekking tot vergunningen, is er een wijziging waarbij artiesten en hun entourage niet langer als crew worden beschouwd,” schrijft de organisatie in een mail naar kaarthouders waarvan het ticket is ingetrokken. “Dit heeft geleid tot beperktere capaciteit voor reguliere bezoekers. Deze aangescherpte regelgeving kwam voor ons als een verrassing.”

De strengere maatregelen zijn deze week pas door de gemeente aangekondigd en hebben te maken met het drama op Solid Grooves. In mei werd daar een bezoeker doodgestoken. Uit onderzoek blijkt dat Solid Grooves – net als Pleinvrees georganiseerd door Apenkooi – veel meer bezoekers aanwezig waren dan de vergunning toestond. De beveiliging was ook niet opgeschaald voor het werkelijke aantal bezoekers.

“Wij hadden niets liever gewild dan alle ticketkopers te verwelkomen, maar we moeten ons houden aan de hoogste normen voor een optimale en veilige ervaring,” zegt de organisatie.

Mensen die een ticket hadden waarvan het is ingetrokken, hebben inmiddels bericht ontvangen. Zij krijgen hun geld terug en krijgen voorrang bij een toekomstig evenement.

October 14th, 2023

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.